2010. március 22., hétfő

Vélemény a szurkolói kártyát illetően

Idézet egy Fradistától, amit egy nyilvános fórumon eresztett meg.
Ha már oly' divat mostanság mindenkit idézgetni és 'kiáltványokat' gyártani, akkor engedtesség meg ez a vélemény is:

"Testvéremként szeretek minden határontúlit.
Egyszer kell feljönni, még ha nincs meccs, akkor is. Egyszer. Leülsz a gyerekkel szemben, néhány szót beszélsz vele (ez egyébként nem muszáj), közben lekap a gép, 3 perc múlva a kezedben a kártya.
A legközelebbi meccsen már ott lehetsz, bármikor jöhetsz. Feltétele a kártyának az állampolgárság? Javítson ki aki jobban tudja, de szerintem nem. Max. ez lehetne klasszikus akadályozó tényező.
A Ferencváros szurkolók közösségéhez tartozom halálomig.
De aki arról beszél, hogy őt "gátolja a kártya a meccsrejárásban", az nem mond igazat.
Csak és kizárólag azokat gátolja, akik nem tisztán a futball miatt mennek ki. Kemény, de vállalom.
A "csak nekünk kell, ez diszkrimináció", a "többi szurkoló miért jöhet enélkül", stb. csak duma, puder, cipzárt a rizsára!
Semmi probléma a kártyával, az elmúlt évtizedek alatt kiverekedtük magunknak ezt a módozatot, a milliónyi balhé miatt ne csodálkozzunk már, hogy itt bevezették.
Természetesen a kártya, jó. Senkit nem fékez semmiben, max. egy plusz pesti túra a brigádnak (tudom, tudom, pénz, idő, meló, suli, barátnő, család, stb., de ennyi), délelőtt városnézés, kora délután kinyit a bolt, estére otthon is vannak.
Tudom, hogy pl. a gúnyhatáron túl minden felértékelődik, minden többszörösen fontos egy magyarnak, a fradizmus is része a kultúrának - ezért tisztelet jár. De testvérek, ha úgy kezditek a nyilt levelet, hogy nektek mennyire fontos a Ferencváros, iktassatok már be egy utat Csonkaországba azért a kártyáért.
Ameddig nem lesz elintézve az állampolgárság, illetve később emellett is a kártya lehet egy plusz kapocs közöttünk.
Egyébként levelet lehet írni a klubvezetésnek is, le kell írni, hogy XY országból jönnénk, adjanak már egy nekünk kedvező időpontot, meg kedvezményt, pl. elég, ha 2-3 ember jön ide a többiek irataival és beregeli a harminc havert, stb., akikért felelősséget is vállal, hogy az adataik rendben vannak, ilyesmi...meg lehet ezt oldani, csak akarni kell és nem kell kitalálni álindokokat, és megideológizálni azt, hogy miért nem vagyok hajlandó felelősséget vállalni a tetteimért."

Nincsenek megjegyzések: